2011. február 27., vasárnap

Ananásznap helyett...

vasárnapi lazaság. :)))

Még mindig gyűjtöm az erőt legalább egy gyümölcsnaphoz, a mai napon sem jött össze, mivel P anyukája áthívott minket Kismacival ebédre és nem akartam lemondani, hadd unokázzanak kicsit.

Reggel még úgy gondoltam, hogy akkor majd délelőtt és délután csak ananászt eszek és közte az ebéd, sült csirke rizzsel és salátával, de aztán ma mégis lazáskodás lett a vége. Volt benne csokis keksz, mákos keksz, sajtos-ropogós csavart rudak, cukkinikrémes barna kenyér és persze ananász is. :))))

Reggelire ananászt ettem, de aztán gyorsan összedobtam az anyósoméknak Szemirámisz blogján talált mákos kekszét, amit már másodszorra csináltam meg és most is nagyon finom lett a végeredmény. Én annyiban változtattam a recepten, hogy kilófaló lisztből , xilittel csináltam, de nagyon jó íze lett így is. Én nem forgattam meg porcukorban, anélkül is finom kis nasi, sikere volt. :)))

Az ebéd finom volt, de mivel elég korán ettünk, így én nem voltam annyira éhes, úgyhogy főleg a salátámat és pici csirkét ettem. Ebéd után jöttünk is haza, Benny ment aludni, én pedig tornáztam picit, a 2008-as Réka dvd-ről csináltam a 20 perc popó részt és utána a 20 perc has részt, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy 100 %-osan végigcsináltam, inkább legyen olyan 80... de csináltam, ez a lényeg. :)))) Délután picit eszegettem is, de aránylag észnél maradtam, nem vittem annyira túlzásba. Még 6 fele összedobtam a Kilófaló könyvből egy sajtos ropogós rágcsát is, ami mondjuk első próbálkozásra nem lett rossz, de persze nem olyan, mint a képen, de sebaj... majd belejövök ebbe is. Mindenesetre Bennynek is ízlett a sajtos, ropogós csavart rúd, és kilófaló lisztből lett ez is készítve, úgyhogy valamennyire fogyibarát is. :)))

Ma gyönyörű idő volt, de délután már nem mentünk le, Benny egyre többet tüsszögött és kezd folyni az orra, úgyhogy ma itthon kúrálgattam, hátha még vissza tudjuk fordítani a betegséget, nem igazán hiányzik most megint egy nátha, de mondjuk ebben az időben nem is csodálkozok, hiszen kiszámíthatatlanok a napok, hogy mikor mit adjunk rá.... mindenesetre drukkoljunk, hogy ne legyen beteg szegénykém!!!!

Holnap és szerdán P szabadnapos, de holnap egy barátjával találkozik délután, én pedig a szerda délelőttöt "kértem" barátnőzésre és Gabi barátnőmmel a plázába készülünk és a Starbucksba is egy finom kávéra és valami óriás sütire. :)))) Mert az KELL, ha Starbucks!!!! :))))) Holnap délután szerintem majd átbuszozunk Bennyvel a közeli virágoshoz és nézünk itthonra valami szép, tavaszi asztali díszt, március első napjára már mindenképp szeretném a lakásba is behozni a tavaszt. :) Holnap nagymosás, már leszedtem a függönyt is a nappaliban és az ágyneműket is készülöm kimosni, aztán ha picit jobb idő lesz, akkor ablakpucera is tervben van, és jöhet a tavasz!!!!! :))))

Gondolkoztam azon, amit Cath is írt, hogy most próbáljam meg eldugni a mérleget és enni, ami jól esik, nem agyalni rajta, hogy mit szabad és mit nem... tényleg jó lenne.... DE olyan szinten tartok a visszahízástól, hogy rosszul lennék, ha 63 fölöttit mutatna a mérleg.... nem merem ezt megcsinálni, kell a kontroll, egyenlőre nem vagyok kész rá, hogy ne mérjem magam, hogy ne járjon azon az agyam, hogy mit kellene enni és mit nem stb... lazáskodok és mérges vagyok magamra, hogy akaratgyenge vagyok, de annyira nem is vagyok az, hiszen nyár óta nem mentem fel 63 kg fölé... ahogy mondani szokták, "panaszkodtam, hogy nincs cipőm, amíg nem találkoztam valakivel, akinek nincs lába", panaszkodok itt, hogy akaratgyenge, antimotivált és kedvetlen vagyok, viszont azt elfelejtem, hogy lefogytam 25 kg-t, van egy szuper családom, amikor tehetem, járok futni, tehát erre kell koncentrálnom!!!!!Tavaly ilyenkor még bőven azon dolgoztam, hogy először is lejussak 80 kg alá, aztán elérjem a 75-öt és így tovább... most már megérdemlem, hogy néha kilengjek, azt hiszem, hogy a határt megtanultam, az elmúlt évben és ha megjön a jó idő, akkor a programok is végre színesebbek lesznek, erre pedig már nem kell sokat várnunk remélhetőleg!! 

 Az élet szép, ezt nem szabad elfelejteni!!!!!

2 megjegyzés:

Angie írta...

Bambi! Te egyáltalán nem vagy akaratgyenge! Nagyon szép eredményt értél el és milyen szépen tartod a súlyod! De ha neked az a jó, hogy ezt kontroll alatt tartsd, akkor tedd azt, a mérleg meg jó helyen van! Én sem bírom ki, hogy ne mérjem magam hetente többször, mert én általában pénteken is mérem, hogy aztán megrendüljek, amiért híztam a hétvégén.... de kell és kész!
Függönymosás: hát már nagyon készülök én is, de akkor fogom, amikor az ablakok is le lesznek takarítva, mert így nem látom értelmét.... a tavasz meg még elkerül, úgy látom...
A betegséghez, meg az orrfolyáshoz javaslom, hogy szeleteljetek fel egy vöröshagymát és tegyétek Benny szobájába, nálunk három éjszaka volt és el is múlt a taknyosság, aztán már csak kevés váladék volt benne. Igaz, inhaláltunk mi is a hagymagőzt, de nem volt vészes. Hátha segít!!!

Bambi1978 írta...

Angie, sajnos nagyon rá lehet kattanni a mérlegre, ez azt hiszem, hogy a fogyókurák mellékhatása. :) de sebaj, ennyi belefér...

Most épp nem tudom, hogy mi van Bennyvel, mert picit tüsszög, néha folyik az orra, de reménykedek, hogy nem robban be a nátha nála. :(