2011. február 24., csütörtök

Lájkok, fb, és a többi...

Nem bírok aludni, kikívánkozik belőlem valami, úgyhogy inkább visszakapcsoltam a gépet és kiírom magamból....

Azért ide írom, mert ahova szeretném, ott nem biztos, hogy lenne ennyi hely, hogy kiférjen minden, majd megosztom ott is.

MAJDNEM beleestem én is az internet és a mai világ újdonságába, de azt hiszem, hogy elég időben megjött a eszem. Már így is eléggé internetfüggő vagyok, ezzel kelek, ezzel fekszek,és tudom, hogy ez sem helyes, de nem szeretnék még jobban belebolondulni a "lájkok" és "ismik" világába olyan szinten, hogy ezzel zavaró és idegesítő legyek a tényleges barátaimnál:

Beneveztem Bennyt ugye egy fotópályázatra, ahol vicces, vagány gyerekek fotóival lehet pályázni a nyereményért, egy vásárlási utalványért... Az elején még én is motivált voltam és lelkes, megosztottam a linket, leírtam angolul, németül is, hogyan lehet szavazni és örömmel és meglepődve figyeltem, hogy a barátaim, ismerőseim milyen szorgalmasan segítenek a szavazatok gyűjtésében.

Már az is nagy feladat (és idő) volt az ismerőseimtől, hogy először klikkeltek egy linkre, jelezték részvételüket az eseményen, aztán még Benny fotója alatt is szavaztak, de most este olvastam, hogy ahhoz, hogy érvényesek legyenek a szavazatok, nem elég, hogy a pályázó tag legyen azon az oldalon, ahol indult ez a verseny, hanem még MINDEN SZAVAZÓ is lépjen be... tehát a kis egyszerű szavazásból hirtelen klikkelgetések sora lett. Mert először legyél tag az oldalon, aki ezt az egészet indította, utána vegyél részt az eseményen és ha még van türelmed, akkor szavazz a gyerekemre!

Na, most kaptam észbe és ezúton kérek elnézést az összes ismerősömtől, akit háborgattam!!! A verseny április 1-ig tart, tehát még bő négy hét... hogy én négy hétig irogassam tele az üzenőfalat azzal, hogy klikkelj ide, aztán oda és még szavazz Bennyre is, hát inkább nem... nem ér annyit nekem az, hogy idegesítő legyek, hogy másból se álljon a barátaim napja, mint engem elrejtsenek a falukon, mert agyukra megyek a szavazat gyűjtésemmel....

Karácsony előtt egy ismerősöm is jelentkezett egy hasonló akcióra és az elején amennyire jópofának tűnt az egész, a végére már annyira idegesített engem (is) az, hogy csak "lájkokat" és "kéréseket" olvastam egész nap. (bocsi E.!!!) Megjegyzem, akkor sem az nyert, akié valóban a legszebb munka volt, hanem az, akinek a legtöbb ismerőse volt....

Ügyes marketing, szó se róla, hiszen így elmented az oldalakat a többi közé és akarva akaratlanul kapod a hireket és esetleg kedved támad rendelni, vásárolni. Ez a jelen és a jövő, még meg kell szokni.

Amit most mondani akarok ezzel, hogy nagyon köszönöm, hogy ennyien vettétek a fáradtságot és szavaztatok Bennyre, jó érzés tudni, hogy mennyi ember a barátom és mennyi emberre számíthatok bármikor, és mennyi ember olvassa el azt, amit közzéteszek. :)))))

De nekem erre sem időm, sem energiám és sem kedvem nincs, hogy elvárjam másoktól, klikkeljenek ide és oda és még amoda is azért, hogy esetleg nyerjek valamit. Az időmet inkább töltöm a kis kópémmal, mint hogy "lájkokat" gyűjtsek és korteskedjek négy hétig.... szerencsére nem tartott sokáig a lelkesedésem, elég volt két zizis éjszaka, ahol csak a fb és társai jártak az agyamban. :)))Eddig sem vettem részt ilyesmi akciókban és most sem győzött meg. Ezután a netes időmet inkább fordítom továbbra is a kedvenc blogjaimra, e-mailezésre és kapcsolattartásra, bőven elég nekem az is. :))

És ha már a fele az ismerőseimnek elolvasta ezt a bejegyzést, én már annak tényleg csak örülni tudok. :)))))

Most pedig elindítom a relaxálós zenémet és megpróbálok aludni, talán sikerül, mert kiírtam magamból, ami a szívemet nyomta. :))))))

U.i.: Ettől függetlenül maradok továbbra is vásárló,és drukkolok is a kedvenceimnek, de nem várom el Tőletek, hogy Ti is felvegyétek Magatokhoz ezt vagy akár más oldalt!!! Ez jó lecke volt NEKEM!

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

Olvastalak, egyetértek veled, az embert néha elkapja a hév, ez érthető! Neked a te gyerkőcöd úgyis a legtutibb, másnak a sajátja, akinek meg van nyolcezer "lájk"-ja, annak meg nyer a gyereke, akárhogy is néz ki :-)))) Minden nap tanulunk valamit.... Puszi Nektek!! :-))

Névtelen írta...

Annyira igazad van!!!!! :-)
Remélem nem haragszol hogy biztattalak,hogy induljatok!!!
Kecskés-Nagy Szilvi

Angie írta...

azért nagyon cukipofi Benny, kis vagány!!!

Bambi1978 írta...

Any, teljesen igazad van! :)

Szila, dehogy haragszok Rád! Akkor is hajrá Kevin!!! :)))))

Angie, köszi :)

pipacs írta...

És mennyi ilyen van...hidd el nemcsak Te sétáltál már be a csőbe! :) Én is nagy fb fan voltam, aztán most már jó pár hete alig lépek be, ahogy iwiwre is csak hébe-hóba. ÉS nem hiányzik egyáltalán! :)

ókidli írta...

NAgyon édes a kicsikéd :) Ne aggódj én is csináltam ilyet anno, és beláttam, hogy mekkora baromság :) NE is aggódj emiatt...Úgy is az nyer, aki a legtöbbet nyomatja a gyerekét, nem a legédesebb. Itt lett elegem. :)

Bambi1978 írta...

Megint rájöttem, hogy én nem vagyok egy nyomulós fajta, és szeretem a tiszta versenyeket, de kiváncsian várom, mennyire durvulnak el egyesek a cél érdekében....