2010. december 20., hétfő

Egy újabb tapasztalat

avagy hős lettem!! (vagy bolond??? :) )

Ugyanis direkt nem írtam az elmúlt három  napban, hogy mit ettem napközben, mert magamat akartam tesztelni, hogy vajon a modell diétához van e három napi akarerőm, kitartásom. Angyalkártya blogján olvastam előszőr róla és első olvasásra nagyon brutálisnak és lehetetlennek tűnt, hogy három napig csak gyümölcsöt egyek, ráadásul nem is akármilyeneket: ananászt, kiwit és szőlőt. Eddig azt hittem, hogy nem szeretem a kiwit, de a bevásárlásnál kitapogattam a puhábbakat és azok nagyon finomak voltak. :)))

Úgy voltam vele,hogy ha egy napot kibírok, már az is egy kisebb méregtelenítés a szervezetemnek, hiszen semmi husi, szénhidrát, csak gyümi és teák, viz a napi adag. Meg kell mondjam, hogy érdekes módon az emésztésemet nagyon helyrehozta, minden reggel tudtam nagywc-zni (bocs, hogy ennyire részletezem, de ez nálam tényleg nagy szó!!! ) és éhes sem voltam a három nap alatt. Egyedül az ízek hiányoztak, ahogy Cath is írta a tapasztalait, de azt is ki lehet bírni.

Első nap még nagy volt a lendület, így simán kibírtam, hogy 70 dkg ananászt eszegessek estig, bár eléggé kimarta a nyelvemet, így az esti két banánt megettem, de az ízüket már alig éreztem. Mellé megittam a nap folyamán egy liter zöld teát, egy liter roiboos teát és egy liter citromos vizet. Este tornáztam is Réka felsőtestet, volt energiám, bár igyekeztem nem széthajtani magam.

A második nap 10 kiwit és 20 dkg szőlőt ehettem egész nap, ezt is ügyesen elosztottam, mellé ismét megittam az egy liter zöld teát, az egy liter roiboos teát és az egy liter citromos vizet. Szombaton este valami lightosat akartam tornázni, így Norbi 2008-as duci tréningjét indítottam el, ami háromszor 20 perces blokkokból áll. Az első után még tornáztam volna, így megcsináltam a másodikat, utána pedig már úgy felpörögtem, hogy a harmadikat szinte észrevétlenül végigtornáztam, így 60 perc aerob mozgás megvolt. :))) 

A tegnapi nap már tényleg kezdtek hiányozni az ízek, a tegnapi menüm 5 kiwi, 30 dkg szőlő és 30 dkg ananász volt, ami azért elég változatos már az első két naphoz képest. :)))) Ismét megittam az 1 liter zöld teát, az 1 liter roiboos teát és az 1 liter citromos vizet. Tornázni végül este a Réka napi 20 percből a popót tornáztam, de éreztem, hogy nem voltam nagyon ráhangolódva, így tovább már nem is mentem, még délután hasaztam tiz percet kb.

Érdekes volt ez az új kihívás, mert tényleg kiváncsi voltam arra is, hogy vajon meg tudom e még állni, hogy nem eszek mást, csak az előírtakat, és az első nap kiváncsisága és újdonsága után, a második napon óriási erőt adott, hogy 1 kg lement, így a második nappal már úgy voltam, hogy ez még simán kibírom és tegnap pedig már nem akartam feladni és még ha legalább ötször ki is nyitottam a hűtőt és beleszagoltam a kaják közé, akkor is kibírtam, hogy ne egyek semmi mást. :)))) Főztem paprikás krumplit is a hétvégén a fiúknak, amit csak egy kiskanál szélével kóstoltam, de csak a levét, hogy jó e. :))))) Kibírtam, hogy ne egyem meg Kismaci meghagyott uzsonnáját és kibírtam azt is, hogy a karácsonyi vásárba ne egyek semmi snacket. :))))) Büszke vagyok arra, hogy meg tudtam állni és végig tudtam csinálni ezt a három napot, még akkor is, ha tudom, hogy ez a fogyás nem tartós. Viszont jót tett a szervezetemnek egy kis méregtelenítés, lugosítás, és ha nem is három napot, de szerintem havonta egy-egy gyümölcsnapot most már simán fogok bírni, mert látom, hogy értelme van és hatékony.

61,4 kg-ról indultam péntek reggel és ma 59,2 kg-t mutatott a mérleg. A testzsír sokat változott, mert ma 20,7 % volt. :)))

Féltem tőle, hogy majd ma már falási rohamaim lesznek, de egyenlőre nincs ilyen gond, reggelire szőlőt ettem, ebédre pici tojásosnokedlit zöldsalival, most sütöttem két adag tante fanny tésztás linzerkekszeket, abból kóstoltam két-három darabkát és ennyi..... délután iszok egy jó kis tejeskávét, mert ez már hiányzott és este megint figyelek arra, hogy ne egyek 6 után.

Mondjuk, főleg a karácsony és a holnapi céges karácsonyi vacsi miatt vágtam bele ebbe a három napba, hogy picit "helyet csináljak" a lazáskodásnak, és mivel P péntek-szombat-vasárnap dolgozott egész nap, így betartható is volt, hogy csak gyümit egyek. Viszont most hívtak a hotelből, hogy a holnapi banzáj elmarad, mert a helyettes csaj Londonban vesztegel, nem jön a repcsije, így nem tud holnap délután dolgozni, míg az egész személyzet vacsorázni lenne. Hívott a főnökasszonyom, hogy most mi legyen és tudja, hogy ez egy hülye kérés, de én nem mennék e dolgozni inkább 5-től 10-ig, mert senki nem akarja bevállalni még az éjszakások közül sem. Mondtam, hogy boldog én sem vagyok az ötlettől, de ha sehogy nem tudják megoldani, akkor bevállalom, bár bevallom, nem sok kedvvel (de ezt már neki nem mondtam). 4 éve vagyok a cégnél, mindig számíthattak rám, aztán mikor terhes lettem és szóltam és nekem lett volna néha szükségem egy-két dologra a beosztással kapcsolatban, akkor már nem volt olyan rugalmas a recepció főnöke. Kb. három hónapos pocakosan kiírt a doki, ez 2008 októberben volt és onnantól én már nem mentem dolgozni. Tartottuk a kapcsolatot, és ugye az idei nyár óta heti egyszer-kétszer járok újra dolgozni, szóval szerintem ugyanolyan jogom lenne a karácsonyi "bulin" részt venni, mint az éjszakás kollégáknak, akik havi 4-szer dolgoznak.

Végül hívott a főnökasszonyom az előbb, hogy lemondta az étteremben az asztalfoglalást és inkább áttesszük januárra az egészet, mikor már nyugi lesz, mert így ő sem érezné jól magát, hogy nem tud mindenki ott lenni. Ez nagyon jól esett, bár most picit lelkiismeretfurdalásom van, de úgy érzem, most már én is ki kell hogy álljak magamért és a jogaimért, nem akarok mindig mindenre rábólintani, akár tetszik ez másnak, akár nem....

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Wellness: Örülök, hogy nekifogtál ennek a próbának. Amellett, hogy az ember ilyenkor lefogy pár dekát, kilót, egy komolyabb önismereti utat tesz meg - ki tudatosan, ki anélkül, hogy ezt realizálná (Nem véletlenül sikererült ez a próba most. Emlékszel még, amikor a böjtről beszélgettünk?) A tudatosan kialakított életmód gyakorlativá válása az a szint, amikor már minden magától működik. És ha így haladsz, akkor jó úton vagy. Szép Karácsonyt!

Bambi1978 írta...

Pedig azt hittem, hogy szétrúgod majd a popómat, hogy ilyen három napos kúrába kezdtem, de örülök, ha mégsem. :) :) Tényleg érdekes élmény volt, eszembe jutott a böjtölös beszélgetésünk is, de ahhoz még gyüjtöm az eröt és az energiát. :) Kellemes karácsonyt Neked is!

Névtelen írta...

Nagyon ügyes vagy Bambi!!! :D
Gratulálok! ♥
Kemény csaj vagy te!
Nem egy egyszerű diéta ez pedig, kell hozzá nagyon sok kitartás és az hogy mellette folyamatosan edzettél, hát minden elismerésem.