Karácsonykor Zitus barátnőmnél egy nagyon finom sütit ettem, alig bírtam abba hagyni, nagyon bejött a könnyű, gyümölcsös íze és én is mindenképp ki akartam próbálni.
Már otthon bevásároltam a hozzávalókat, de pont addigra lettem beteg, így halogattam az elkészítését, mert érezni akartam az ízeket, anélkül felesleges volt bármiféle nasi sütése is. De ma itthon, anyáéknál megsütöttük és meg kell mondjam, igazán egyszerű és finom délutáni uzsonnára való, teljesen liszt és cukor mentes süti.
Annyit tanultam az első sütésből, hogy mi picit sok almát tettünk bele, így eléggé az alma dominál benne és nem tettem sütőpapírt a tepsibe, amitől kicsit leragadt, de anya ügyesen kibányászta és már alig van a tányéron, mert rájárunk illetve rájártunk, mert fél 7-től már nem eszünk ugye. :))))))
Lefotóztam a tepsiben, a sütés előtt és utána is, mikor már a tányéron volt:
Tepsiben, sütésre készen
Még langyosan
Tesóm véleménye :)
Mandulás-gyümölcsös zabpehely sütemény
Hozzávalók:
250 g teljes kiőrlésű zabpehely
1 kg alma
250 g erdei gyümölcskeverék (lehet fagyasztott vagy friss gyümölcsökből is)
5-6 dkg szeletelt mandula
fahéj (egy tasak)
olívaolaj
250 g teljes kiőrlésű zabpehely
1 kg alma
250 g erdei gyümölcskeverék (lehet fagyasztott vagy friss gyümölcsökből is)
5-6 dkg szeletelt mandula
fahéj (egy tasak)
olívaolaj
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, lereszeljük. Egy almát meghagyunk, melyet a végén hámozás nélkül vékony szeletekre vágunk. A zabpelyhet, az erdei gyümölcsökkel, a reszelt almával, fahéjjal és annyi olajjal, hogy mindezt összefogja, egy tálba tesszük és jól összedolgozzuk. Az így kapott masszát, egy magasfalú tespibe helyezzük. Szeletekre vágott almával és a szeletelt mandulával díszítjük. Középmeleg sütőben, 25-30 percig sütjük.
Az almát meghámozzuk, lereszeljük. Egy almát meghagyunk, melyet a végén hámozás nélkül vékony szeletekre vágunk. A zabpelyhet, az erdei gyümölcsökkel, a reszelt almával, fahéjjal és annyi olajjal, hogy mindezt összefogja, egy tálba tesszük és jól összedolgozzuk. Az így kapott masszát, egy magasfalú tespibe helyezzük. Szeletekre vágott almával és a szeletelt mandulával díszítjük. Középmeleg sütőben, 25-30 percig sütjük.
Szeletelve tálaljuk.
Kiegészítés:
én nem tettem bele egy egész tasak fahéjat, féltem, hogy nagyon fahéjas lesz, kb. fél tasak ment bele, de így is nagyon finom. És kell a sütőpapír a tepsibe!! :)
6 megjegyzés:
Szebb lett a sütid,mint az enyém:P
Örülök,hogy sikerült:)
Ízre a tiédben szerintem még volt valami más is, de az enyémnek is hasonlít rá az íze, könnyű, finom nasi, bejött! :))
Hűűű! EZt a jövő héten megcsinálom!! Köszi!!
Na, emiatt nem tudom azt mondani, hogy elhagyok minden édeset (oké, ez tényleg reform). Szóval én is kísérletezgetek már, de ezt mindenképpen kipróbálom...
Angie
Bambi! Ez a reform süti nagyon-nagyon tetszetős!! Belefér az update be is, maximum a mandulát hanyagolom. :-)
Ajánlom Nektek tényleg! Annyi, hogy ne lepődjetek meg, nem szárad ki, hanem kicsit nedves marad az almától, de nekem nagyon ízlett, kicsit emlékeztet arra a préselt gyümölcsös szeletre is, amit az aldiban is lehet kapni. :) És ami nekünk fontos: no liszt, no cukor!!!! :)
Megjegyzés küldése