Nonónál olvastam sokszor, és már nagyon ki szerettem volna próbálni, de mindig általában akkor jutott az eszembe, vagy akkor olvastam nála, mikor nálunk nem volt bazsalikom itthon. :)
Múlt héten sikerült egy szép bokrot vennem, azóta már egyszer megcsináltam anyáéknak, de nekem nem sok maradt, annyira bejött nekik, így adott volt a mai napra az ebéd ötlete: bazsalikomos csirke krumplival a fiúknak, nekem pedig répás bulgurral.
Mondanom sem kell, egy morzsa sem maradt belőle, úgyhogy újabb kedvencünk lett. :)))
Leírom, ahogy én csináltam:
2 db csirkemellett vékony szeletekre vágtam, beletettem egy tálba, öntöttem rájuk pici olivaolajat, sóztam, borsoztam, és kb. fél fokhagymát rákarikáztam és állni hagytam.
Addig felkarikáztam a paradicsomokat, az egy csomag mozarellát és a bazsalikomot. Közben megcsináltam a bulgurt a répával, előkészítettem a krumplikat.
Mikor már állt egy jó ideig a husi a "pácban", pici olivaolajon megpiritottam őket, de nem túl pirosra, inkább csak úgy 3/4 -ig sütöttem őket.
Aztán egy hőálló edénybe belefektettem a husikat, rá az apróra vágott fokhagymákat még a pácból, rá a karikára vágott paradicsom, a bazsalikom és a végén a sajt, betettem a sütőbe (180 fok , alsó-felső sütés) és kb. 30 percig sütöttem. A végén picit még rátekertem a sütőt, hogy szépen megpiruljon a sajt, isteni finom lett!!!!! :))))) Köszi Nonó!!!!
Egy kis virtuális kóstolót hoztam ide is:
Egyben:
és az ebédem a tányéron:
Jó étvágyat! :)
2 megjegyzés:
Hú, nagyon jól néz ki, köszi az ötletet, kipróbálom én is:)
Nagyon guszta, én is kipróbálom az biztos!!
Megjegyzés küldése